Drömresan

Drömresan

Det är lätt att vardagen övergår i tristess. Det kan bli rutin på nästan allting och du kanske känner att du inte är lika glad som du var tidigare och att du behöver hitta något sätt att bryta tristessen. Det är inte alltid lätt att hitta bra sätt att bryta denna vardagstristess och det finns alltid risken att du vänder dig till rusdrycker, vadslagning eller andra destruktiva metoder för att lindra din situation. 

Ett bra, icke destruktivt, sätt att bryta en tråkig vardag är att göra en resa. Du kan resa nästan var som helst och det är extra bra om resan innehåller fysiska aktiviteter som gör att du förbättrar din kondition under resan också. 

Planera resan

När du väl bestämt dig för att ge dig iväg på en långresa är det ett mycket spännande projekt att planera resan. Du kanske väljer att lägga upp en fast rutt med fasta programpunkter eller så väljer du att ha ett mer flexibelt schema än vad du först tänkt dig. Egentligen spelar det ingen större roll för syftet att bryta ditt tråkiga hemmamönster men en sak som är bra att ha i åtanke är att kanske utveckla nya färdigheter under resan. Dessa färdigheter kanske kan leda till att du kan göra något nytt när du kommer hem. 

Reskassa

För att kunna genomföra din resa behöver du helt säkert bunkra upp med pengar. Det kommer att kosta en hel del att vara ute under en längre tid. Du har sparade medel men det kan vara en bra idé att låna också. Du kan läsa mer om lån här: vipbanks.se

Att tänka på när du reser

Det är en hel del du behöver komma ihåg när du reser: 

  • Följ Utrikesdepartementets reseråd
  • Ha en försäkring som täcker alla möjliga sjukdomar
  • Ha flera kreditkort samt pengar på dig i fall du blir bestulen
Comments Off
×