Så tar du bra bilder inför visningen av lägenheten

Så tar du bra bilder inför visningen av lägenheten

Allt fler hyr ut sina lägenheter i andra hand. Men att hitta någon som vill hyra kan vara en utmaning. Ett grundläggande steg är att ta bra bilder av lägenhet som du publicerar i anslutning till annonsen. Här kommer vi titta närmare på hur du kan lära dig att fota inomhusmiljöer.

Att fota bra bilder på inredning

Rum ser ofta väldigt små ut på foto. Därför är det första tipset att använda ett vidvinkelobjektiv när du ska fota din lägenhet. Då kommer rummen mer till sin rätt och ser större ut. Kom ihåg att det också spelar roll hur du stylar rummet inför fotograferingen. Sätt gärna upp tavlor med vidsträckta landskap som motiv om du vill att rummet ska kännas större på bild. Ljusa rum ser större ut än mörka. Plocka bort mattor och se till att rummet inte är övermöblerat.

Se hur andra har gjort

Ett bra sätt att lära sig ta bilder inomhus är att se hur andra har gjort. Kika gärna in på exempelvis https://bostadshub.se/hyresbostad, där hittar du massor av lediga lägenheter med tillhörande bilder. Kanske kan du hitta några idéer, inspiration och tips där.

Träning ger färdighet

Träna, träna, träna! Att bli duktig på att fotografera är som vilken annan färdighet som helst. Det gäller att öva mycket för att bli bra på det. Ju mer du provar dig fram och utvärderar resultatet desto mer kommer du lära dig.

Prova gärna att fota ur oväntade vinklar och ur nya perspektiv. Ibland är det just det oväntade som ger den största effekten.

Ta hjälp av en stylist om du inte tycker att bilderna blir bra. För då är det förmodligen inredningen det är fel på. Ofta krävs det omfattande förändringar för att ett hem ska se bra ut på bild.

Comments Off

You may also Like

Drömresan

Drömresan

juni 23, 2019
×